Generálkivitelező:

VivaPalazzo Zrt.

A kivitelezés főmérnöke:

Kis-Simon Gábor vezérigazgató-helyettes

Projekt:

TOP-2.1.2-15-BA1-2016-00004

„Az Élhetőbb Jövő – Harkány Zöld Belváros című TOP-2.1.2-15-BA1-2016-00004 projekt keretében megvalósuló Harkány, Zsigmondy Sétány és Őspark rekonstrukciója és új funkciókkal való bővítése” projekthez kapcsolódó kivitelezés.

A beruházás során a terület meglévő funkcióinak minőségi javítására és új funkciók integrálására került sor.
A sétány a Kossuth Lajos utca és a Bajcsy-Zsilinszky utca között található. Innen közelíthető meg a Strandfürdő déli bejárata és a Gyógykórház is. A gyalogösvény nyugati bevezető szakaszán egy térburkolattal körbevett pihenő ligetet alakítottunk ki, mely nemcsak esztétikai szerepet tölt be, hanem árnyékoló funkciót is ellát, árnyéka alatt ülőpadokon lehet megpihenni. A parkoló zónában elektromos autó töltésére is lehetőséget biztosítottunk.

A színpad és a szobor-szökőkút közötti területen új ivópavilont helyeztünk el, melyet a korabeli fényképek alapján rekonstruáltunk. A színpad előtti területen hasonló stílusjegyekkel rendelkező árusító pavilonok találhatók.

A sétány keleti oldalán két elemből álló szökőkút létesült egy három lépcsős kaszkádból és tizenkét fúvókás szökőkút elemből, melyek a gyalogosok számára közvetlenül is elérhetőek, mivel a vízjátékok a csatlakozó útburkolatok síkjához kapcsolódnak.

A gyalogösvénytől déli irányban helyezkedik el az Őspark melynek rekonstrukciója során fontos szempont volt, hogy a helyiek, a gyógyulni vágyók és természetesen minden ide látogató számára használható környezetet, életteret teremtsünk. Az Őspark területén került kialakításra a régióban egyedülálló élményt nyújtó játszótér, ami az idelátogatók körében népszerű turisztikai célponttá vált.

Teljes érintett terület: 46.615 m2
Összes térburkolat: 12.590 m2.
Teljes zöldfelület 32.100 m2.