Generálkivitelező:

VivaPalazzo Zrt.

A kivitelezés főmérnöke:

Kis-Simon Gábor vezérigazgató-helyettes

A téglalap alaprajzú medencecsarnok a meglévő épülettől teljesen függetlenül, egy részén a korábbi medencecsarnok medencetestjeire alapozva készült, vasbeton oszlopokra és keretszerkezetre támaszkodó, sorolt, hajlított, íves ragasztott fatartókkal fedve, melyek a meglévő épület fölé futnak, ezzel összekötve az új és a meglévő épületrészeket. A vasbeton pillérekre a meglévő épülettől dilatált monolit vasbeton szerkezetű galéria és lépcső került.
A meglévő III. sz. medence kontúrján belül (szerelő aljzatként és zsaluként felhasználva) térelhatároló fallal kettéosztott élmény- és kalandmedence készült, valamint kiúszó csatornával a fedett csarnokhoz kapcsolt külső élménymedence. Az élmény- és kalandmedencét kiemelt gépház szolgálja ki, amely egyben fedett teraszként is funkcionál a pihenni vágyók számára.

É1 kaland-élménymedence főként a fiatalabb korosztály és a merészebb felnőttek számára készült. Pezsgőfürdővel, sodrófolyosóval, buzgárokkal, locsoló vízijátékokkal, csőcsúszdával, családi csúszdával, és az igazán kalandvágyóknak mászófalas ugráló medence résszel került kiépítésre a kiemelt vízgépészeti rész kihasználásával.
É2 élménymedence az idősebb korosztályt és a nyugodtan pihenni vágyókat célozza meg. Pezsgő-ülőpadok, nyakzuhanyok, pezsgő-fekvőpadok, buzgárok és hidromasszázs fülkék találhatók benne, emellett zártabb, galériával fedett ülőmedencerészek is elérhetők.
É3 külső élménymedence a meglévő medence külső része, amelyet kiúszó csatornán keresztül lehet megközelíteni. A fekvő pezsgőpadok, nyakzuhanyok és oldalmasszázs fúvókák mellett úszósáv is rendelkezésre áll a fürdőzők számára.
Épület alapterülete: 1000 m2

Összes vízfelület: 766,09 m2
É1 kaland-élménymedence (vízfelület 254,59 m2, vízszint +0,40 m, vízmélység 95 cm, 120 cm, 320 cm)
É2 élménymedence (vízfelület 161,86 m2, vízszint +0,40 m, vízmélység 95 cm, 120 cm)
É3 külső élménymedence (vízfelület 349,64 m2, vízszint +0,40 m, vízmélység 90 cm, 120 cm)