Generálkivitelező:

VivaPalazzo Zrt.

A kivitelezés főmérnöke:

Kis-Simon Gábor vezérigazgató-helyettes

„Harkány Külső gyerekvilág medencéinek építési munkái” 2021-22

A Harka Vízi világ újjáépítése után sor került a kültéri Gyermekvilág medencecsoport megvalósítására is. Ez a négy medencéből álló kompozíció funkcionálisan a medencecsarnokhoz kapcsolódik. A strand területétől kerítéssel elválasztva kerültek kialakításra, és a strandkertből projekten kívüli beléptető kapukon keresztül érhetőek el. A külső medencekomplexum a belső medencékkel egy egységet alkot, a nyári hónapokban a fürdőépület kinyílik a kültéri medencék és kertjük felé.  A medenceperemek a betontérkő síkjából emelkednek ki, különböző magasságukkal teszik játékosabbá az összképet. A színes, de mégis harmónikus belső burkolat kialakítása pedig német minőségű uszodakerámiával valósult meg, amelyet a különböző látványos minősített gyártmány élményelemek koronáznak meg.
K1 gyerekmedence: A sarokbástyában korábban megépült belső gyerekmedencéhez egy nagyobb méretű gyerek- és pancsolómedence kapcsolódik, részben lejtős fenékképzéssel, hogy a kicsik és nagyok is egyaránt élvezhessék. Ebben a medencében került elhelyezésre a legnagyobb Polin típusú élményelem, az Aqua Tower, amely egy rendkívül összetett játékszerkezet. Ezenkívül egy közepes- és kisméretű csúszda, egy forgó zuhany teszi színessé a kékszínű medencét, melynek egy barátságos vízikígyó is pihen a partján.
K2 strandmedence: A junior korosztály számára készült, vízeséssel és óriás vízi gombával. Ezenkívül egy vízilencse kötélpálya is várja a bátrabb fiatalokat. Ez a legnagyobb mélységű gyerekmedence a csoportosulásban.
K3 gyerekmedence: A középső kiemelt medence, melybe beépítésre került öt darabból álló aqua alagút és vödrös élményelem.
K4 gyerekmedence: A legmagasabban elhelyezkedő medence, mely az őket működtető gépház tetejére épült és egy szintben van a II. fürdőépület pihenőteraszával. A kettő objektumot egy hídelem köti össze. Egy mini csúszdával és három vízi ágyúval várja a kalandra vágyókat.

Összes vízfelület: 558,74 m2
K1 gyerekmedence (vízfelület 246,85 m2, vízszint -0,10 m, vízmélység 35cm és 50 cm)
K2 strandmedence (vízfelület 169,42 m2, vízszint +0,40 m, vízmélység 100 cm)
K3 gyerekmedence (vízfelület 59,90 m2, vízszint +1,00 m, vízmélység 55 cm)
K4 gyerekmedence (vízfelület 82,57 m2, vízszint +2,50 m, vízmélység 55 cm)